Този концерт трябваше да се случи по друг начин. Сред нас

...
Този концерт трябваше да се случи по друг начин. Сред нас
Коментари Харесай

Лили Иванова - едно момиче на 80+

Този концерт трябваше да се случи по различен метод. 

Сред нас трябваше да бъде и баба ми, която е най-голямата фенка на " Лилето ", както самата тя я наричаше. Баба ми си отпътува предходната година, а нейната връстничка през 2021 година обикаля страната с националното си турне по време на пандемия. Феноменално! 

Лили Иванова, за която шегите, че е пяла на бала на Кирил и Методий от дълго време не са смешни, е същинско въплъщение на женската мощ, която не търпи граници и рамки. Длъжна съм даже аз да призная това – аз, която бях заведена относително принудително на концерта, защото бях компаньон на майка ми. С нас пристигна и 5-годишната ми щерка. Три генерации дами с мисъл за четвъртата, която ни напусна. 

А против нас – прима. Кралица на попа. 

Харесва ми мистификацията към рождената й година. Харесва ми, че всеки има баба, която е " набор на Лили ".

Харесва ми, че в страна, в която гении има, само че митове - не, тя е единствената жива икона.

Посетихме концерта във Велико Търново. Повече от час и половина продължи шоуто в Двореца на културата и спорта " Васил Левски " в остарялата столица. На Лили Иванова й беше студено. Пя все пак като звяр. 

Беше нежна и секси. Да, секси е подобаваща дума. Гледа леко настрана до момента в който пее. Рядко застава фронтално против публиката, а когато го прави, това има резултат. Има особена стойка. Знае какво прави, за какво е на сцената и по какъв начин да задържи погледите върху себе си. 



Вероятно никой не знаеше най-новите песни на певицата от новия миниалбум, наименуван " Чуй душата ми " или най-малко не личеше публиката да пее песните, но слушахме с интерес. След няколко части Лили Иванова очевидно се разпя и пусна на независимост гласа си. Настръхнах. После настръхвах още няколко пъти. Ето за какво е прима! Цялата аудитория ликуваше на безконечните й шлагери – " За тебе бях ",  " Свири щурче ", " Детелини ", " Панаири ". Не пресилвам.

Благодарих на майка ми, че настояваше да отидем. Благодаря на бенда й – музикантите Ангел Дюлгеров - китари, Орлин Цветанов – цигулка, Веселин Веселинов-Еко – контрабас и бас китара, Росен Ватев – ударни, и беквокалистките от трио " ЛаТиДа ".

Концертът се състоя съгласно всички условия на здравните управляващи. След Велико Търново Лили Иванова беше в Шумен - на 11 ноември, а на 17 ноември ще е в Русе. На 14, 15 и 16 декември са финалните три спектакъла в Зала 1 на НДК. 



 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР